A+ A A-

Angelika Kornas, Sylwia Kaszuba, Barbara i Katarzyna Radeckie

Staże w Portugalskiej restauracji, w ekskluzywnym hotelu Jupiter to była super okazja do zdobycia doświadczenia zawodowego. Bardzo pozytywnie oceniamy współpracowników oraz opiekunów, którzy miło nas przyjęli. Bardzo przyjazna atmosfera sprawiała że każdego dnia z chęcią przychodziliśmy do pracy, zawsze mogliśmy liczyć na wskazówki bardziej doświadczonych kolegów i koleżanek.

Read more...

Dominika Adamczuk i Angelika Piskorz z klasy 4TTŻ

Atmosfera w Low-Cost.Come była profesjonalna a zarazem przyjazna. Wszyscy traktowali nas z należytym szacunkiem, a jeśli ktoś popełnił błąd, nikt nie był obwiniany, wszystko dokładnie tłumaczono, by ponownie się nie powtórzył. Bardzo pomagało to realizacji programu stażu. W trakcje realizacji stażu nabyłyśmy umiejętności: przygotowania składników wymaganych do przyrządzenia klasycznych, portugalskich ciast i ciasteczek, wykonywania tradycyjnych ciasteczek pasteis de nata, a także robienie różnych wyrobów z ciasta francuskiego i drożdżowego, szybkiego a zarazem dokładnego i bezpiecznego posługiwania się narzędziami kuchennymi, przygotowywania ciast oraz mas do spożycia, odpowiedniego przygotowania bułek do dalszej obróbki termicznej. Staż był bardzo korzystny, uzyskałyśmy wiele pomocnych w zawodzie umiejętności, jak również poznałyśmy historię, kulturę oraz język Portugalii. Polecamy skorzystać z takiego fantastycznego wyjazdu.

Read more...

Patrycja Baran z klasy 1km

Pracownicy w Uno de Delicias byli bardzo mili i pomocni. Praca z tutorem układa mi się bardzo dobrze. Podczas trzech tygodni stażu zdobyłam wiedzę na temat hiszpańskich dań. Program kulturalny bardzo mi się podobał, najbardziej przypadła mi do gustu wycieczka do Kadyksu. Urzekł mnie Ocean Atlantycki. Warunki mieszkalne i żywieniowe były wyśmienite. Wyjazd był bardzo udany. Jak będę miała okazję, to pojadę jeszcze raz.

Read more...
Subscribe to this RSS feed